MediYoga-klasser

MEDIYOGA 2023

HT2023

MediYoga i MåBraPraktikens lokaler, Engelbrektsgatan 37 i Örebro

Höstterminens 12-veckors kurs i MediYoga är nu igång. Det finns fortfarande chans att anmäla sig då vi har ett fåtal platser kvar.

Även om kursen nu är igång kan du hänga på – vi jobbar med samma yogaprogram under de 4 första veckorna.

Kurslängd: v35-46 – 12 tillfällen à 90 minuter.

När och var:
Torsdagar kl. 19:00-20:30
Engelbrektsgatan 37, Örebro

Pris: 1 950 kronor

Utnyttja ditt friskvårdsbidrag – vi tar emot ePassi! Du kan även få skrivet kvitto att lämna till din arbetsgivare.

Du gör din anmälan här!

Information om MediYoga
Ingen tidigare erfarenhet av Yoga krävs. Även om du inte kan sitta på golvet kan du delta. MediYoga kan även utföras sittande på stol!
Under de 12 veckor som klassen pågår kommer vi att gå igenom 3 olika yogaprogam med övningar som jobbar på lite olika delar, där varje program kommer att göras 4 veckor i följd.

Max antal deltagare: 10 personer.

Du som tidigare gått på MediYoga för mig och inte har möjlighet att gå hela 12-veckors kursen, är under hösten välkommen på drop-in pass i mån av plats. Drop-in pris: 180 kronor

Mejla info@powerwithin.se senast dagen innan för information om plats.

Här kan du läsa mer om MediYoga och vad den innebär!

 

MediCore

MediCore är en kurs för dig som vill ha lite mer krävande yogaövningar. Övningarna kan dock inte göras på stol som i MediYogans grundläggande program. Här måste du kunna vara på golvet och göra övningarna, som fokuserar på bålstabilitet.

I MediCore tränar du både den mentala delen och den fysiska delen då yogapasset är uppbyggt efter samma princip som grundprogrammen, d v s vi tränar andning, mental uthållighet och fysisk styrka.

MediCore-passets övningar jobbar på de djupt liggande musklerna (ex. iliopsoas). Du bygger styrka samtidigt som dina muskler får stretcha och slappna av, vilket har en positiv påverkan på rygg, bäcken, ben och även flödet av spinalvätska runt det centrala nervsystemet. Även lymfflödet ökar vilket har positiv effekt på immunförsvaret. Då övningarna görs lugnt och inkännande ger de en lugn- och ro respons i vårt biokemiska system – hormonflöden och tankar påverkas på ett positivt sätt.

Enligt det yogiska synsättet är det obalans i chakrasystemet som skapar mentala och emotionella präglingar som gör att vi lättare går upp i varv, blir mer rädda, arga, stressade, otrygga och oroliga i olika situationer. MediCore-övningarna skapar balans i chakrasystemet. De arbetar primärt på våra tre nedersta chakran, ”den nedra triangeln”: rotchakrat, sexualchakrat och magchakrat.

MediCore omfattar många olika yogaprogram. Varje kurs är 4 veckor där vi jobbar på ett och samma program hela tiden, varför du här kan välja att komma som drop-in elev i mån av plats.

Mer information om nästa MediCore-kurs kommer läggas upp här på hemsidan under slutet av september.

”Gubb-Yoga” lördag den 28 oktober kl.10:00-11:30

En dag enbart för dig som man! Ta med ditt grabbgäng och prova ett medicinskt yogapass som inte bara innebär fysiska övningar, utan ett yogapass som även jobbar på de mentala delarna där vi fokuserar på andningen.

Även om du inte kan sitta på golvet kan du delta för MediYoga kan även göras sittande på stol!
Ingen tidigare erfarenhet av Yoga krävs.

Yogapasset tar cirka 90 minuter.

Max 10 deltagare.

Pris: 190 kr

Du gör din anmälan här!

Sista anmälningsdag: fredag den 20 oktober.

MEDIYOGA VIA MEDBORGARSKOLAN

Jag håller även MediYoga-klasser via Medborgarskolan.

Nu är vi igång med höstterminens MediYoga-kurs (startade 12 september), men det finns platser kvar om du är intresserad. Även om vi redan börjat höstterminen kan du hänga på! För mer information – se medborgarskolan hemsida.

Det finns också platser kvar till MediCore-kursen som startar v43, tisdag 24 oktober.

MediCore är en fortsättningskurs inom MediYogan där fokus ligger på bålens muskulatur i övningarna. I MediCore behöver du kunna komma ner på golvet för att delta i kursen då inga övningar görs på stol. Kursen är på 5 veckor.

Tisdagar kl.17:30-19:00

För mer information – se Medborgarskolans hemsida.

 

Vill du ha privat klass i MediYoga? Eller boka gongavslappning/gongbad?

För frågor och bokning – mejla: info@powerwithin.se.

Jag kan vid behov även komma ut till din arbetsplats och hålla ett MediYogapass för en grupp om max 15 personer (max antal för att jag som instruktör ska kunna överblicka alla i klassen). Finns ingen lämplig lokal med plats för yogamattor att tillgå på din arbetsplats  kan vi göra passet sittande på stol i ett konferensrum. Antal deltagare anpassas efter lokalens yta.
Är du intresserad av ett ”prova-på” pass – hör av dig via mejl: info@powerwithin.se.