MEDIYOGA-KLASSER

MEDIYOGA 2024

MediYoga/MediCore på MåBraPraktiken, Engelbrektsgatan 37 i Örebro

Vårens MediYoga- och MediCore-klass är slut för den här terminen. Tack till dig som deltog den här våren! 🙏 Varmt välkommen tillbaka i höst!

Vi startar upp på nytt v34 då höstterminens MediYoga-klass börjar. Ett nytt tillfälle att under 12 veckor landa i ”lugnt & ro”-systemet, mjuka upp kroppen och stilla sinnet.

HT2024

MediYoga

Vi går under 12 veckor igenom MediYogans tre grundprogram där du får tillfälle att komma ner i varv, mjuka upp din kropp och stilla ditt sinne genom att träna andning, mental uthållighet och fysisk styrka.

MediYoga – en medicinsk och terapeutisk yogaform för dig som vill få en smidigare kropp och ett lugnt sinne. En yogaform som du även kan göra sittande på stol!

Känner du sig stressad, har problem med din rygg, axlar, nacke – eller bara känner dig allmänt stel – då är MediYoga rätt yogaform för dig! Den yogaform som det forskats på och som även används inom den svenska sjukvården! MediYoga instrueras alltid av någon som har medicinsk baskunskap i anatomi och fysiologi.

Höstterminens längd: v34-45 (22/8 – 7/11) – 12 tillfällen à 90 minuter.

Terminsstart torsdag den 22 augusti!

När och var:
Torsdagar kl. 19:00-20:30
MåBraPraktiken, Engelbrektsgatan 37, Örebro

Pris för 12 veckor: 1 950 kronor

Utnyttja ditt friskvårdsbidrag – vi tar emot ePassi! Du kan även få skrivet kvitto att lämna till din arbetsgivare.

Max antal deltagare: 10 personer.

För att terminen ska kunna starta måste minst 5 deltagare ha anmält sig.

Du gör din anmälan här!

Välkommen till den yogaform som jobbar både på kropp och sinne – kropp och själ!

 

MediCore

MediCore – en fortsättning inom MediYogan – som fokuserar på att stärka din ”core”-muskulatur, d v s förbättra din bålstabilitet.
En 4-veckors yogaklass för dig som vill hitta lugnet samtidigt som du stärker dina bålmuskler.

Mer information när höstterminens MediCore-klass startar kommer läggas upp här på sidan i början av juni.

I MediCore tränar du både den mentala delen och den fysiska delen. Du bygger styrka samtidigt som dina muskler får stretcha och slappna av, vilket har en positiv påverkan på rygg, bäcken, ben och även flödet av spinalvätska runt det centrala nervsystemet. Även lymfflödet ökar vilket har positiv effekt på immunförsvaret. Då övningarna görs lugnt och inkännande ger de en lugn- och ro respons i vårt biokemiska system – hormonflöden och tankar påverkas på ett positivt sätt.

Yogapasset är uppbyggt efter samma princip som grundprogrammen, d v s vi tränar andning, mental uthållighet och fysisk styrka. Men i MediCore-programmet är det lite mer krävande yogaövningar vilka inte kan göras på stol som i MediYogans grundläggande program. Här måste du kunna vara på golvet och göra övningarna, som fokuserar på bålstabilitet och de djupt liggande musklerna (ex. iliopsoas).

MediCore omfattar många olika yogaprogram och vi kommer under 4 veckor att jobba på ett och samma program hela tiden. Du kan därför välja att anmäla dig till ett eller flera pass under dessa 4 veckor. 

 

 

MEDIYOGA VIA MEDBORGARSKOLAN

Jag håller även MediYoga-klasser via Medborgarskolan…

För mer information – se Medborgarskolans hemsida.

 

Vill du ha privat klass i MediYoga? Eller boka gongavslappning/gongbad?

För frågor och bokning – mejla: info@powerwithin.se.

Jag kan vid behov även komma ut till din arbetsplats och hålla ett MediYogapass för en grupp om max 15 personer (max antal för att jag som instruktör ska kunna överblicka alla i klassen). Finns ingen lämplig lokal med plats för yogamattor att tillgå på din arbetsplats  kan vi göra passet sittande på stol i ett konferensrum. Antal deltagare anpassas efter lokalens yta.
Är du intresserad av ett ”prova-på” pass – hör av dig via mejl: info@powerwithin.se.